Vergeldingsactie Telegraaf: tiplijn doorgeschakeld naar alarmnummer 112

De Telegraaf heeft keihard wraak genomen op het Ministerie van Justitie en Veiligheid, dat via NL-Alert de tiplijn van de Telegraaf doorgaf als alternatief alarmnummer. De tiplijn van het dagblad schakelt nu door naar de alarmcentrale van 112. Daar is de overlast enorm.

Nauwelijks bereikbaar
,,Tijdens de 112-storing stond onze tiplijn roodgloeiend”, zegt Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. ,,De bellers waren voornamelijk mensen die melding maakten van een ongeval of een dreigende situatie, in plaats van ons aan een waardevolle tip te helpen. Hierdoor waren we telefonisch nauwelijks te bereiken voor de mensen die ons écht iets te melden hadden.”

De redactie van de Telegraaf neemt revanche. Beeld: YouTube/Telegraaf

Blokkeerpoging
Jansen vervolgt: ,,We hebben onze sportverslaggever Mike Verweij gevraagd of hij alle bellers die de alarmcentrale moesten hebben kon blokkeren, maar zelfs hij kreeg dat niet voor elkaar. Onze abonnees zijn hier de dupe van. Dat vroeg om een vergeldingsactie en daarom hebben we onze telefoon doorgeschakeld naar 112. Dat zal ze leren.”

Enorme overlast
Bij alarmcentrale 112 – inmiddels weer bereikbaar – is de overlast maandagavond gigantisch. ,,We hebben natuurlijk al een enorme achterstand weg te werken. Zo bellen er honderden mensen die met terugwerkende kracht melden dat hun huis vanmiddag in brand stond of dat er een spookrijder op de A58 reed. En daarnaast moeten we al die Telegraaf-tiplijn-bellers te woord staan; mensen die informatie denken te hebben over René Frogers plannen om een nieuwe single op te nemen. Het is natuurlijk onzin dat mensen daarvoor 112 bellen; 0900-8844 volstaat prima.”

Deel dit artikel: