Vermiste Mexicaan Érick Gutiérrez na lange zoektocht weer terecht

Na een lange periode van vermissing is Érick Gutiérrez weer terecht. De Mexicaanse expat werd vanmiddag onverwacht in het centrum van Eindhoven gesignaleerd. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Ongerustheid
Gutiérrez, een jongeman van Mexicaanse afkomst, verhuisde afgelopen zomer naar Eindhoven om daar – op aanraden van een bevriende landgenoot – te gaan werken. Hij maakte een goede eerste indruk bij zijn nieuwe werkgever en wist snel te aarden in de Brabantse stad, totdat hij in het najaar van 2018 ineens van de radar verdween. Hij werd niet meer op zijn werk gezien, wat leidde tot grote ongerustheid.

Collega’s en bekenden van Gutiérrez deden wat ze konden om een einde te maken aan de vermissing. Zo organiseerden ze begin december een Mexicaanse avond op het werk van de arbeidsmigrant, om de aandacht nog maar eens op de vervelende situatie te vestigen. Het hielp vooralsnog niets; de twintiger bleef onvindbaar.

Collega’s en bekenden van de Mexicaan probeerden de zoektocht in december nieuw leven in te blazen. Foto: Bas Dijkhof

Einde aan de onzekerheid
Gelukkig kwam daar vanmiddag een einde aan. Een oplettende bezoeker van het Philips Stadion meende Gutiérrez te herkennen en kwam in actie. ,,Ik was in het stadion om de wedstrijd PSV – ADO Den Haag te bekijken. Ineens zag ik een man op het veld lopen die wel érg veel van Érick weg had. Ik besloot een steward erbij te halen en kort later bleek het inderdaad om Érick Gutiérrez te gaan”, zei de attente toeschouwer.

Érick Gutiérrez, kort na zijn ontdekking. Foto: Rik Elfrink

Lichamelijk in orde
Gutiérrez werd laat op de middag medisch onderzocht. Hij is lichamelijk in orde en kan zijn werkzaamheden mogelijk zelfs snel hervatten, tot grote vreugde van zijn teamleider: ,,We hebben Érick ontzettend gemist. Ik ben de eerste om toe te geven dat hij volkomen onmisbaar was. Tegelijkertijd kan ik het met goed voorstellen dat hij geschrokken is en komende zomer terug wil naar Mexico. Die ruimte krijgt hij van me.”

Waar de verloren zoon de afgelopen maanden uithing, is niet bekend. Hij was zondagavond telefonisch onbereikbaar. Geruchten dat hij de afgelopen maanden regelmatig op de tribune of reservebank van het Philips Stadion zou hebben gezeten, kon hij daarom niet bevestigen of ontkennen.

Deel dit artikel: