Vermoedens van hennepkwekerij onder veld Philips Stadion


Het doorgaan van de wedstrijd PSV – FC Utrecht staat op de tocht. Op zaterdag gemaakte luchtfoto’s is te zien dat het speelveld in het Philips Stadion sneeuwvrij is, terwijl de rest van Eindhoven is bedekt onder een wit laagje. Vermoed wordt dat er onder het veld hennep wordt gekweekt.

Luchtfoto’s
Na de sneeuwval van vrijdagnacht maakte de Eindhovense politie zaterdag luchtfoto’s. ,,Dat gebeurt vaker na een sneeuwbui”, legt een politiewoordvoerder uit. ,,Het is een makkelijke en effectieve manier om hennepkwekerijen op te sporen. Als er daken sneeuwvrij zijn, weten wij wel genoeg.”

Sneeuwvrij
Op de beelden is duidelijk te zien dat het grootste deel van het PSV-veld sneeuwvrij is. ,,Het onderzoek loopt nog, maar er is duidelijk iets loos. Tot nader order mag niemand het Philips Stadion betreden en mogelijk moet de wedstrijd tegen FC Utrecht worden verzet. Jammer voor PSV, maar van de andere kant: dan kunnen ze ook geen punten verspelen”, besluit de politie.

null

null

Gerbrands: gemeente-eigendom
PSV-directeur Toon Gerbrands bevestigt noch ontkent de aanwezigheid van een hennepkwekerij onder het veld. ,,De grond onder het stadion is eigendom van de gemeente. Voor vragen moet je dus bij hen zijn, maar het zou wel verklaren waarom ze bereid waren 48 miljoen voor dat stukje grond neer te tellen.”