‘Vertrek Zidane bij Real Madrid zet deur open voor Erik ten Hag’


Is Erik ten Hag bezig aan zijn laatste dagen bij Ajax? Ja, volgens velen. Kenners van het internationale topvoetbal denken zeker te weten dat de nuchtere succestrainer dé juiste man is om Zinedine Zidane op te volgen bij Real Madrid.

Beste papieren
Voor John Heitinga is het klip en klaar: binnen een paar dagen presenteert Real Madrid de Nederlandse keuzeheer als nieuwe coach. ,,Erik heeft de beste papieren. Hij ziet het spelletje goed, geniet respect van alle spelers waarmee hij gewerkt heeft en kan zijn visie goed overbrengen. Bovendien communiceert hij gemakkelijk met de pers, wat in Spanje heel belangrijk is. Hij is dé ideale opvolger van Zizou, maar ja: de bal is rond”, besluit de voetbalkenner, die nooit in algemeenheden praat.

De ervaren Veronica-analist Sander Lantinga is het roerend met Heitinga eens. ,,Ik kan eigenlijk geen enkele reden opnoemen om Ten Hag niet aan te stellen als coach van Real. Of het moet de taal zijn. Ik weet niet of hij zich verstaanbaar kan maken in het Spaans, maar van de andere kant: in het Nederlands lukte het hem ook niet. Toch is hij knap tweede geworden met Ajax en dat is een plekje hoger dan Zidane met Real Madrid.”

Erik ten Hag, waarschijnlijk de nieuwe trainer van ‘De Koninklijke’. Beeld: YouTube/AT5

Bijdrage van Barcelona
Voormalig Real Madrid-speler Royston Drenthe, die in de Spaanse hoofdstad nog steeds op handen gedragen wordt, denkt dat de Real-deal snel rond komt. ,,Het is alleen nog aan Real en Ajax om het eens te worden over de prijs. Maar Real heeft geld genoeg, dus dat zal het probleem niet zijn. En anders wil Barcelona vast wel meebetalen om te zorgen dat Erik van Hag de nieuwe trainer van Real Madrid wordt.”