Vervolg op moestuinactie: Albert Heijn in Helmond geeft hennepplantjes weg


De moestuinactie van de Albert Heijn loopt op het einde, maar bij het filiaal aan de Torenstraat in Helmond gaan ze gewoon door met het weggeven van plantjes aan de kassa. Bij elke vijftien euro aan boodschappen krijgen klanten een hennepplantje gratis. De AH denkt daarmee in te spelen op een lokale behoefte.

Goede deal met lokale kweker
,,Tijdens de moestuinactie kregen onze caissières regelmatig de vraag of ze ook hennepplantjes weggaven”, legt filiaalmanager Harry Mikkers uit. ,,Omdat we alles doen om onze klanten tevreden te houden, hebben we contact opgenomen met een lokale hennepkweker. Die zijn er trouwens genoeg in Helmond. We hebben een goede deal kunnen sluiten en ik ben blij te melden dat we vanaf komende dinsdag plantjes kunnen weggeven.”

Een promotiebanner. Beeld: gekkermoethetnietworden.wordpress.com

Omzetboost
Mikkers hoopt dat de actie tot een flinke omzetboost leidt. ,,Het mes snijdt aan twee kanten. Klanten zullen hopelijk meer geld uitgeven in onze winkel. Hopelijk zijn zelfscanklanten zelfs bereid om al hun producten te scannen, omdat ze anders niet aan de vijftien euro komen. Met de plantjes kunnen onze klanten vervolgens een eigen kwekerij beginnen. Met een goede aanpak is de investering dus zo terugverdiend.”

De AH in Helmond.

Klanten enthousiast
Veel consumenten zijn enthousiast over de actie. Zoals vaste klant Milan Boers, die niet kan wachten tot de actie begint. ,,Hier heb ik meer aan dan komkommer- of cherrytomaatzaadjes. Ik ben zeker van plan om de komende weken flink wat pils in te slaan, zodat ik mijn plantencollectie op zolder voordelig kan uitbreiden. Erg fijn dat ik gewoon bij mijn supermarkt mijn gram kan halen.”

De hennepplantjesactie duurt tot 1 juni. Bij vijftien euro aan boodschappen krijgen klanten naast een plantje ook een spaarzegel. Een volle spaarkaart geeft recht op een gratis warmtelamp.