Vervolg op #Persieing: mensen beelden massaal een mislukte Iraanse koprolinworp uit


#Persieing, de social media-rage uit 2014 waarmee gebruikers de trefzekere snoekduik van Robin van Persie tegen Spanje uitbeeldden, heeft een vervolg gekregen. Daarvoor is de Iraanse international Milad Mohammadi verantwoordelijk. Zijn hilarische en mislukte ingooi is een inspiratiebron voor velen.

Koprolinworp in blessuretijd
De actie van Mohammadi was, zeker in combinatie met de timing, buitengewoon geestig. Met nog vijftien seconden op de klok en een 1-0 achterstand tegen Spanje mocht hij op kansrijke positie ingooien. Na een kort gebed en een kus op de bal wilde hij het speeltuig met een koprolinworp het strafschopgebied in gooien. Daarin slaagde hij slechts ten dele. De koprol was van grote schoonheid, maar de ingooi – toch geen onbelangrijk element – kwam er niet. Een paar tellen later besloot de arbiter daarom maar af te fluiten.

Kiekjes
Gewild of niet; de curieuze actie was het startsein van een nieuwe rage. Voetbalfans over de hele wereld posten op grote schaal kiekjes waarop zij de mislukte koprol uitbeelden. Vooral bij judoka’s en kleuters is de beweging populair, maar de geplaatste foto’s laten ook zien dat struikelende dronkaards de move feilloos beheersen. Zelfs de Braziliaanse voetballer Neymar, die normaal zo stevig op zijn benen staat, deed een poging de koprol te imiteren:

Verwijzing naar Robin van Persie
De naam van de nieuwe hype is een verwijzing naar zowel Robin van Persie – de naamgever van de oorspronkelijke hype – als naar de oude naam van Iran: #Perzieing.