Vettel ruilt Ferrari in voor Aston Martin: ‘Onderhoud werd veel te duur’

Formule 1-piloot Sebastian Vettel doet zijn peperdure Ferrari SF1000 van de hand. De Duitser is ontevreden over zijn vehikel en vindt dat de onderhoudskosten de pan uit rijzen. Binnenkort rijdt hij in een roze Aston Martin.

,,Kijk, iedereen wil natuurlijk rijden in een Ferrari. Ik ook, toen ik wat jonger was. Het is toch een bijzondere auto waarmee je heel wat bekijks trekt als je er op een zaterdagmiddag mee langs een terras rijdt. Maar dat is vooral de buitenkant. Wat veel mensen niet weten, is dat er onder de motorkap weinig van deugt. Mijn auto heeft dit jaar langer in de garage gestaan dan op mijn oprit. Je wilt niet weten wat dat onderhoud kost.”

Vettels auto staat weer eens in de garage. Foto: pxhere.com

Lada-onderdelen

Vooral de laatste maanden gaat het, volgens Vettel, van kwaad tot erger. ,,Ferrari is sinds dit jaar sterk gaan bezuinigen op onderdelen. De meeste componenten zijn van Lada en Peugeot. Sommige onderdelen zijn zelfs helemaal wegbezuinigd. De auto waar ik en mijn collega Charles (Leclerc, red.) sinds dit voorjaar in rijden, heeft bijvoorbeeld alleen maar een eerste versnelling. En vorige week zondag was ook het rempedaal uit mijn wagen verdwenen. Nu is de huidige Ferrari zó langzaam dat remmen in principe overbodig is, maar het gaat toch wel erg ver.”

Tijd om over te stappen

Vertrouwen dat het nog goedkomt met het ooit zo geliefde automerk, heeft de coureur niet. ,,Soms belt de garagehouder, een of andere Mattia, me als ik aan het rijden ben. Die kerel weet volgens mij nauwelijks dat er vier wielen op een auto horen te zitten. Het is jammer, maar tijd om over te stappen op een ander merk.”

Dat merk heeft Vettel al gevonden. Binnenkort levert hij de sleutels van zijn scharlakenrode bolide in en koopt hij een Aston Martin. ,,Het wordt een roze. Niet mijn favoriete kleur, maar wel lekker snel en betrouwbaar. En dat is na de laatste jaren in een gammele Ferrari een hele vooruitgang.”

Deel dit artikel: