Vijf manieren waarop Ajax van Juventus wint

In de kwartfinale van de Champions League ontmoet Ajax Juventus. Hoewel Juventus de afgelopen jaren niet van Ajax wist te winnen, zijn de Italianen licht favoriet. Maar gelukkig is de bal rond, zeggen clichés schuwende taalkunstenaars weleens. We zetten vijf realistische manieren uiteen waarop Ajax tóch met Juventus kan afrekenen.

1. Ronaldo (ver)drinkt (in de) Amstel

Na aankomst in Amsterdam gaat Cristiano Ronaldo aan de oever van de Amstel liggen om zijn eigen schoonheid in de weerspiegeling van het wateroppervlak te bekijken. Door onoplettendheid van een dronken toerist belandt CR7 in het water en hij komt die tegenslag niet meer te boven. Ronaldo verdrinkt en is niet op tijd fit voor beide wedstrijden. Alternatief: Ronaldo drinkt een glas Amstel en wordt daar zó ziek van, dat hij een hele poos niet kan voetballen.

2. Ronaldo wordt gearresteerd op De Wallen

Tijdens een wandeling over De Wallen herhaalt Ronaldo zijn Diego Simeone-imitatie van afgelopen week. Een Oost-Europese jongedame van lichte zeden voelt zich – mede gezien Ronaldo’s recente verleden – hierdoor geïntimideerd en schakelt Stadstoezicht in. Die rekent de Portugees in, zodat hij de heenwedstrijd mist en geboeid moet toekijken hoe Ajax het vleugellamme Juventus verslaat.

3. Ronaldo pakt opzettelijk een celstraf en mist de return

Na de 1-2 overwinning in Amsterdam doet Ronaldo een Ramosje: hij denkt dat de buit al binnen is. Zo besluit hij vlak na de wedstrijd op Schiphol nog wat belasting te ontduiken terwijl hij nog niet in de tax-free-zone is. Dit geintje levert hem vier weken celstraf op. Het kost hem de return, die Ajax met 1-4 wint.

Cristiano Ronaldo op een zeer recente training. Foto: Wikimedia CC/Ruben Ortega

4. Juventus is bedwelmd door schoonheid van Noord/Zuidlijn

Kort na aankomst in Amsterdam hebben de spelers van Juventus een uurtje tijd voor zichzelf. Die tijd gebruiken ze natuurlijk door de Noord/Zuidlijn te bewonderen: een hoogstandje waar Leonardo da Vinci voi tegen zou zeggen. Overmand door alle positieve emoties zijn de spelers van Juve op 10 april geen schim meer van zichzelf, waardoor Ajax met 5-0 wint (2x Ziyech, 3x Daley Blind). Daar helpen zelfs geen drie treffers van Ronaldo in de return meer tegen.

5. Intertoys Bijlmerplein houdt extra cadeaubon-inwisseldag

Op 10 april, de dag van Ajax – Juventus, besluit de directie van Intertoys Bijlmerplein (vlak bij de ArenA), dat klanten die nog een cadeaubon hebben, die in de winkel mogen inwisselen. Dat brengt zó veel hysterische mensen op de been, dat de selectie van Juventus niet op tijd voor de aftrap bij het stadion kan komen. Ajax wint reglementair met 3-0 en geeft die voorsprong niet meer weg.

Deel dit artikel: