Vijf redenen waarom Luuk de Jong nog steeds beter is dan Cristiano Ronaldo

Door Cristiano Ronaldo’s aardige treffer van dinsdagavond is de discussie opnieuw aangezwengeld: is hij nu de beste voetballer van de wereld? Nee, vinden wij. Hier volgen vijf redenen waarom Luuk de Jong nog steeds de allergrootste ooit is.

Lees verder onder de foto

Luuk de Jong (links) en Cristiano Ronaldo. Beelden: Wikimedia Commons

1.Luuk de Jong scoort ook tegen de kleintjes
Toegegeven: Ronaldo scoort makkelijk, ook tegen grote tegenstanders. Maar om kampioen te worden, moet je ook van de kleintjes winnen. Luuk de Jong maakte zaterdag de beslissende 3-1 tegen NAC en daarmee is de titel bijna binnen. Saillant detail: CR7 heeft nog nooit tegen NAC gescoord.

2. Ronaldo is onprofessioneel
Vorige week, tijdens Portugal – Nederland, nam Ronaldo uitgebreid de tijd om te poseren met toeschouwers die een selfie met hem wilden maken. Onder de wedstrijd! Dat is Luuk de Jong nooit overkomen tijdens een interland, al moet gezegd worden dat hij ook niet zo vaak is geselecteerd. Niettemin: Ronaldo heeft blijkbaar meer oog voor andere zaken, en dat is behoorlijk onprofessioneel.

3. Luuk de Jong is een garantie voor kampioenschappen
Ronaldo speelt sinds 2009 bij Real Madrid en is maar twee keer kampioen geworden. Dit seizoen gaat het Real ook niet lukken: een magere kampioensratio van één op vijf. Als PSV over twee weken kampioen wordt, is dat Luuk de Jongs derde titel in vier jaar (75%).

4. Ronaldo is niet origineel en technisch minder begaafd
Begin maart scoorde Luuk de Jong tegen FC Utrecht met een fantastische omhaal. Dinsdagavond, tegen Juventus, vond Cristiano Ronaldo het nodig om dat trucje te kopiëren. Weinig origineel en bovendien was de uitvoering technisch een stuk minder.

5. Luuk de Jong drijft verdedigers tot wanhoop
Vorige week werd Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd gespeeld door de 18-jarige (!) Matthijs de Ligt. Die zal na dit seizoen waarschijnlijk naar een buitenlandse topclub vertrekken. Wij weten wel waarom: zodat Luuk de Jong, de beste voetballer ooit, hem niet meer twee keer per seizoen tot wanhoop drijft.

Binnenkort leggen we uit waarom Gianluigi Buffon een completere keeper is dan Lionel Messi. Stay tuned!

Deel dit artikel: