Voetbalkenners na WK-loting positief over kansen Oranje


De kenners zijn het met elkaar eens: Nederland mag niet klagen over de loting voor het WK voetbal 2018. Het feit dat Oranje niet bij de klassieke toplanden is ingedeeld, geeft de burger moed.

Poule des doods
Dat is tenminste het oordeel van meerdere prominenten uit de voetballerij. Onder hen niemand minder dan oud-bondscoach Danny Blind: ,,Ik moet bekennen dat ik de loting niet heel goed heb gevolgd, maar ik heb begrepen dat Nederland in elk geval niet in de poule des doods zit. Dat zou ook wel heel zuur zijn, want in die poule zaten we bij de kwalificatiereeks al.”

Opluchting: Oranje zat niet in de gevreesde pot 2. Screenshot: YouTube/Straitstimes

Knock-out
KNVB-bestuurslid Bert van Oostveen deelt de mening van Blind. ,,Het had veel slechter gekund. Onze angstgegner Bulgarije ontlopen we en dat geldt ook voor Italië en Poetin. Met een beetje geluk bereiken we de knock-outfase en daarin kan er van alles gebeuren. Onze ervaring is daarbij welkom, want het Nederlands voetbal bevindt zich al een tijd in die fase. Ik kijk uit naar een mooie voetbalzomer in Rusland. Het Rode Plein zal oranje zijn.”

Great draw
Levende legende Ruud Gullit uitte zijn blijdschap over de gunstige loting door spontaan een filmpje te twitteren. De beelden van een zichtbaar afwezige Nederlandse delegatie in het publiek begeleidde hij van gepast commentaar: ,,Great draw, fantastic balls.”