Voortaan Kijkwijzer-classificatie voor wedstrijden Feyenoord

Mensen die op tv een wedstrijd van Feyenoord willen zien, worden voortaan gewaarschuwd voor de mogelijk schadelijke gevolgen daarvan. Een reeks Kijkwijzer-classificaties moet voorkomen dat kijkers nachtenlang niet kunnen slapen als gevolg van alle gruwelijke acties op het veld.

,,We horen de laatste weken regelmatig dat mensen die een wedstrijd van Feyenoord hebben bekeken, slecht slapen, angstgevoelens hebben en agressief worden”, zegt een Kijkwijzer-codeur. ,,Dat was reden voor ons om te onderzoeken of de wedstrijden van Feyenoord wel geschikt zijn voor een breed publiek. Dat bleek niet het geval, daarom waarschuwen we de kijker.”

Een wedstrijd van Feyenoord kijken is niet zonder gevaar. Daarvoor waarschuwt Kijkwijzer. Beeld: kijkwijzer.nl

Horror, geweld en grof taalgebruik
Vlak voordat er een wedstrijd  van Feyenoord wordt uitgezonden, verschijnen er vier symbolen in beeld. Kijkwijzer: ,,We raden kinderen van jonger dan zestien af om te kijken. Kinderen van ouder dan zestien overigens ook, maar dat symbool is er niet. Ook waarschuwen de pictogrammen dat er horror op het veld en grof taalgebruik van het immer teleurgestelde legioen te verwachten is. En geweld, al is dat sinds het vertrek van Michiel Kramer wel wat minder geworden.”

Feyenoord-trainer Jaap Stam zegt niet warm of koud te worden van het besluit om kijkers te waarschuwen. ,,Vanwege mijn werk ben ik momenteel niet in staat om wedstrijden van Feyenoord op tv te kijken. Al zou daar binnenkort best eens verandering in kunnen komen.”

Deel dit artikel: