Voorwiel Valtteri Bottas nog steeds muurvast – Mercedes hoopt op hulp Helmonders

De pitstop van Formule 1-coureur Valtteri Bottas in Monaco zal niet de boeken in gaan als de snelste ooit. Ruim een dag later waren zijn monteurs nog steeds bezig om zijn rechtervoorwiel te demonteren, zonder resultaat. De teamleiding besloot daarom om de kostbare Mercedes W12E naar Helmond te transporteren, zodat de lokale bevolking wellicht iets kan betekenen.

De gemiddelde pitstop duurt in de Formule 1 een seconde of 2,5. Maar om de bolide van de Fin Bottas van vier nieuwe wielen te voorzien, had de crew wat langer nodig. ,,De wielmoer was, net als Nikita Mazepin tijdens de meeste races, compleet dolgedraaid. Wat we ook proberen, we krijgen het wiel er niet meer vanaf”, duidde teambaas Toto Wolff het probleem.

 

Grof geschut

Omdat Bottas’ rechterband nog steeds aan vervanging toe is, schakelt Mercedes over op grof geschut. Wolff: ,,We brengen de bolide naar Helmond, waar we hem maandagnacht in de binnenstad of op een woonwagenkamp parkeren, want daar hebben ze wel verstand van dure Mercedessen. Het moet raar lopen willen ze het wiel er daar niet af krijgen.”

De Duitse teamleider hoopt de auto begin van de week zonder rechtervoorwiel terug te vinden, want over anderhalve week staat de Grand Prix van Baku alweer op de rol. ,,Degene die het wiel eraf krijgt, mag het wat mij betreft houden. Het zou wel fijn zijn als hij een krat bier op de plaats van het wiel zet, om schade aan de ophanging te voorkomen. Bij voorkeur geen Heineken, want de kater na de mislukte race in Monaco is al groot genoeg.”

Deel dit artikel: