Vormdip Jeroen Zoet voorbij: keeper pakt reistas klemvast op Eindhoven Airport

Volgens meedogenloze critici zit PSV-keeper Jeroen Zoet in een vormcrisis, maar daar was woensdagmiddag helemaal niets meer van te merken. Vlak na de landing op Eindhoven Airport plukte de goalie op onnavolgbare wijze zijn reistas van de bagageband, om die vervolgens niet meer los te laten.

Katachtig
De weergaloze actie vond begin van de middag plaats. Zoet en teamgenoten stonden net een minuut of vijf aan de bagageband te wachten op hun koffers. De keeper keek rustig voor zich uit, toen hij ineens op katachtige wijze richting een zwarte tas sprong. Vervolgens klemde hij de reistas naar zijn borst, daarmee voorkomend dat de tas weer achter de zwarte flappen zou verdwijnen. Een ovatie van alle omstanders was het gevolg.

De tas van Zoet. Beeld: PSV TV

De tas van Zoet. Beeld: PSV TV

Ronde wachten
Zoet over zijn redding: ik stond niet echt op te letten; was wat aan het dagdromen over de Zwitserse bergen en de Champions League. Door de jetlag was ik aardig vermoeid. Maar ineens zag ik de tas op me af komen. Ik wist meteen dat-ie van mij was, want er zat een PSV-sticker op. In een reflex dook in naar de tas en griste ‘m van de band. Had ik dat niet gedaan, dan had ik weer een ronde moeten wachten op een volgende kans. Daar hebben we bij PSV trouwens wel ervaring mee.”

Jeroen Zoet was woensdagmiddag haarscherp. Foto: Wikimedia CC/Ailura

Ademloos
Vanwege de snelheid waarmee de redding werd uitgevoerd, zag niet iedereen het gebeuren. Gelukkig registreerden de beveiligingscamera’s de save haarscherp. Sindsdien is de wereldredding onafgebroken te zien op veel schermen die op de luchthaven staan. Veel reizigers houden hun pas in en bekijken de actie ademloos.

Is de mindere periode van Jeroen Zoet nu definitief voorbij? Volgens de keeper wel: ,,Het feit dat ik weer aan de lopende band goede reddingen maak, geeft me veel vertrouwen voor de toekomst.”

Deel dit artikel: