Vrees voor tekort aan bondscoaches door coronavirus – alle coaches zijn nu viroloog

Nederland heeft te kampen met een ernstig tekort aan bondscoaches. Een paar weken geleden had de KNVB de bondscoaches nog voor het uitkiezen, maar door het coronavirus is er nog maar één over.

Viroloog
,,Tot voor kort hadden we ongeveer zeventien miljoen bondscoaches”, weet KNVB-voorzitter Just Spee. ,,Maar het gaat slecht met de bondscoachpopulatie en dat komt natuurlijk door het coronavirus. Als onze voormalig bondscoaches zijn ineens viroloog geworden: ze hebben via Facebook en Google een spoedcursus gevolgd en weten alles over ziektebeelden, quarantaine en hoe je je handen moet wassen. Dat zijn merkwaardige carrièremoves, hoewel de KNVB tot een paar jaar geleden natuurlijk ook nog behoorlijk ziek was.”

De KNVB luidt de noodklok. Foto: Flickr/tomekwalecki

Contractverlenging voor Koeman
Spee beseft dat de KNVB nu snel met de enige resterende bondscoach, Ronald Koeman, om de tafel moet. ,,We zijn meer dan ooit afhankelijk van hem en willen hem niet kwijt. Ronalds contract loopt na het WK van 2022 af, maar dat willen we graag met een paar jaar verlengen.”

Koeman reageert nuchter op het nieuws. ,,Ik kan nu eindelijk rustig mijn werk doen zonder dat anderen op mijn stoel gaan zitten. Maar ik besef wel dat ik de last man standing ben. Hopelijk word ik niet geveld, bijvoorbeeld door het coronavirus. Want dan hebben we in Nederland pas écht een probleem.”

Deel dit artikel: