Vrijgesproken fan eist nieuw stadionverbod na wanprestatie Ajax

De Ajaxfan van wie het stadionverbod deze week werd teruggedraaid, stapt naar de rechter. Hij eist dat hem de toegang tot de Johan Cruijff ArenA alsnog voor lange tijd wordt ontzegd. Dat kondigde hij aan na de teleurstellende thuisremise van de godenzonen tegen Vitesse.

De bewuste man, Christian Donkers, kreeg in maart van dit jaar onenigheid met een steward, omdat hij het stadion in de blessuretijd van Ajax – RKC verliet en op de trap bleef stilstaan. ,,De steward was duidelijk gefrustreerd, waarschijnlijk omdat ik de laatste op de tribune was en hij door mij zo lang moest blijven. Er ontstond een woordenwisseling die uiteindelijk escaleerde tot een stadionverbod”, aldus de fan.

Lange tijd mocht Christian geen thuiswedstrijd bezoeken. Totdat de rechter afgelopen maandag het verbod met onmiddellijke ingang ongeldig verklaarde wegens procedurefouten. ,,Ik heb direct een kaartje voor Ajax – Vitesse gekocht”, zei de voetballiefhebber kort na de uitspraak.

Dit is niet Christian, maar een andere ontgoochelde Ajaxfan, ter illustratie. Beeld: YouTube/AT5


 

Treurspel

Woensdag na de voor Ajax desastreus verlopen wedstrijd tegen Vitesse kreeg het verhaal een verrassende wending. Christian, meteen na het laatste fluitsignaal: ,,Bij nader inzien had de aanklager gelijk. Een stadionverbod is minder erg dan 116 minuten naar dit treurspel kijken. Ik ga direct bij de rechter in hoger beroep tegen het ongeldig verklaren van mijn stadionverbod. Ik hoop dat het snel geregeld is. Maar als de rechter niet meewerkt, zoek ik nog wel een keer ruzie op de tribune. Dan ga ik in de 65e minuut op de trap staan, zodat het publiek niet naar huis kan. Wedden dat ik dan voorlopig niet welkom ben? ‘

 

Deel dit artikel: