Vrouw niet geblockt door Telegraaf-journalist Mike Verweij


Op het eerste gezicht lijkt Joke een normale vrouw van in de tachtig. Maar niets is minder waar. De senior uit Elsendorp is – zover bekend – de enige twitteraar in Nederland die niet is geblockt door Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

Geen sociale media
Lang moest de 87-jarige huisvrouw niets hebben van sociale media. ,,Ik heb in 2005 eens een Hyves-profiel aangemaakt, uit nieuwsgierigheid”, vertelt ze maandagavond in haar woning. ,,Maar dat vond ik al snel niets. Van al die kitscherige glitterplaatjes en inhoudsloze krabbels was ik niet gediend. Na een paar weken heb ik mijn account geannuleerd en sindsdien houd ik me niet meer bezig met dat soort onzin.”

Niet geblokkeerd
Toch begon het twaalf jaar later weer te kriebelen bij de Brabantse. ,,Mijn lieve kleinzoon had een oude smartphone over en die mocht ik voor driehonderd euro overnemen. Omdat ik me verveelde, heb ik vanmiddag een Twitteraccount aangemaakt. Via via kwam ik op de profielpagina van Mike Verweij terecht. En wat schetste mijn verbazing: ik kon zijn spitsvondige tweetjes gewoon lezen. Ik was dus niet geblokkeerd. En dat terwijl ik al bijna drie uur actief ben op Twitter!”

Joke toont het bewijs: ze kan de tweets van Verweij lezen.

Verzoekjes
Nadat voetballiefhebster Joke het bijzondere nieuws op Twitter meldde, stroomden de verzoekjes van medetwitteraars binnen. ,,Ze vroegen me allemaal of Mike nog transfernieuws had gemeld. In het begin gaf ik iedereen nog netjes antwoord, maar al snel was er geen houden meer aan. Logisch natuurlijk; ik ben de enige persoon ter wereld die zijn berichten kan lezen. Als de verdediging van Ajax net zoveel blokkeerde als hij, was het nu geen crisis in Amsterdam.”

Gissen
Naar de reden dat Joke niet is geblokkeerd door de uiterst objectieve voetbalkenner, kan ze slechts gissen. ,,Misschien heeft hij nog niet ontdekt dat ik een Twitteraccount heb. Of hij heeft het erg druk vanwege de naderende transferdeadline. Ik weet het niet, maar ik durf het hem ook niet te vragen. Als hij merkt dat ik hem een bericht kan sturen, blokkeert hij me ongetwijfeld meteen.”

UPDATE 21:08 UUR: Twee minuten na de publicatie van dit verhaal werd ook Joke geblokkeerd.