VV Bladella royeert spits die te weinig scoort


Driek Lavrijssen, speler van het negende elftal van voetbalvereniging Bladella, mag zijn voetbalschoenen definitief opbergen. De 36-jarige aanvaller heeft in de eerste seizoenshelft te weinig doelpunten gemaakt, waardoor er bij de Brabantse club geen plaats meer voor hem is.

Elf doelpunten
Lavrijssen, sinds zijn zesde lid van Bladella, schoot in de eerste helft van de competitie elf keer raak. Zelf is hij niet ontevreden over dat aantal: ,,Ik loop precies één op één. Niet slecht voor iemand die elke zondagochtend met een promillage van meer dan twee over het veld zwalkt”, aldus de contente linkspoot.

Lavrijssen tijdens een recente – en terechte – reservebeurt.

Keihard en consequent
Clubvoorzitter Willy van Hapert is minder content dan de recreant. ,,We hebben vóór dit seizoen met Driek afgesproken dat hij er in de eerste elf wedstrijden twaalf in zou schieten. Dat is hem niet gelukt en dan moet je als bestuur keihard en consequent zijn, anders zou het niet eerlijk zijn ten opzichte van voetballers die wél gewoon presteren. We zijn tenslotte geen amateurvereniging waar het draait om gezelligheid.”

Afbouwen
Na het bestuursbesluit heeft Lavrijssen besloten te stoppen als voetballer. ,,Ik ben voor een voetballer al aardig op leeftijd en blijkbaar voldoe ik niet. Maar ik ben nog wel van plan een paar jaar af te bouwen bij VV Bladella, bijvoorbeeld in het jeugdbestuur. Of ik denk daar geschikt voor te zijn? Nee, maar vandaag bleek wel dat de huidige bestuursleden dat ook niet zijn.”