Weinig belangstelling voor optreden Lee Towers op Coolsingel


Het optreden van Lee Towers in Rotterdam is zondagmiddag geëindigd in een enorme flop. Slechts een handjevol Feyenoord-fans woonde het concert van de volkszanger bij, terwijl werd gerekend op tienduizenden bezoekers. Burgemeester Aboutaleb snapt weinig van het gebrek aan belangstelling. 

Tam
De mensen die wél aanwezig waren reageerden nogal tam op het oeuvre van de artiest – die het publiek vanaf het bordes van het gemeentebestuur toezong. Bekende meezingers als Mijn Feyenoord en You’ll Never Walk Alone maakten nauwelijks iets los bij de toehoorders. Een enorm contrast met een jaar geleden; na de bekerwinst van Feyenoord zongen tienduizenden uitzinnige Rotterdammers de diepgaande teksten luidkeels mee.

Bij gebrek aan publiek zocht Towers oogcontact met de cameraman. Beeld: YouTube /RTV Rijnmond

Rustig
Wegens de tegenvallende belangstelling besloot de chansonnier zijn optreden in te korten. Na een kwartiertje verdween hij alweer van de bühne. Jammer, vond ook burgemeester Aboutaleb. ,,De stemming kwam er net lekker in, hoewel we op meer publiek hadden gehoopt. Geen idee waarom het zo rustig was. Wellicht is de heer Towers gewoon niet meer zo populair.”

Teleurgesteld
De gemeente Rotterdam heeft Towers gevraagd of hij volgende week opnieuw wil optreden aan de Coolsingel, maar daar past de muzikant voor: ,,Ik kan moeilijk elke zondag vrijhouden voor Feyenoord. Jammer als ze daardoor teleurgesteld zijn, maar dan weten ze ook eens hoe hun fans zich al achttien jaar voelen.”