Werklozen solliciteren massaal naar functie bondscoach: ‘Heb een beter cv dan Frank de Boer’

De hr-afdeling van de KNVB heeft er een dagtaak aan. Zij ontvingen donderdag per e-mail honderden sollicitatiebrieven van mensen die Ronald Koeman willen opvolgen als bondscoach. Volgens de voetbalbond zijn de meeste cv’s niet indrukwekkend te noemen, maar toch vinden veel sollicitanten dat ze geschikt zijn.

,,Sinds we vanochtend bekendmaakten in gesprek te zijn met Frank de Boer, regent het sollicitaties”, meldt de afdeling Persvoorlichting van de KNVB. ,,Vooral mensen die momenteel in de ww zitten omdat ze recent ontslagen zijn. Of in het algemeen een nogal ongelukkig arbeidsverleden hebben. Zij denken aan het het gewenste profiel te voldoen.”

Het hoofdkwartier van de KNVB. Foto: Flicker/E. Dronkert/CC BY 2.0

Beter cv

Henk uit Helmond is één van de sollicitanten. ,,Bij mijn laatste drie werkgevers ben ik na een jaar ontslagen, dus daar heb ik het langer volgehouden dan Frank de Boer bij zijn laatste drie clubs. Ik heb dus een beter cv dan hem. Toen ik zag dat hij kandidaat is voor het bondscoachschap, heb ik meteen een brief geschreven. Ik denk dat ik een goede kandidaat ben, want ik heb affiniteit met voetbal. Ik kijk op maandagmiddag regelmatig naar Eurogoals op Eurosport.”

Henk zit al een aantal jaar in de ww; vorig jaar vierde zijn 25-jarig UWV-jubileum. Toch denkt hij dat de KNVB een goeie aan hem heeft. ,,Ik ben in elk geval goed uitgerust. En, zoals wel meer mensen uit mijn woonplaats, heb ik ook een trainingspak. Ik kan dus snel beginnen!”

Veel concurrentie

Ook Ron uit Zwolle waagde er een briefje aan. ,,Ik ben niet zo lang geleden ook ontslagen bij een Amerikaanse voetbalclub, dus ik denk dat ik wel in het perfecte plaatje pas. Lijkt me best mooi, om die boys te gaan trainen. Al acht ik de kans dat ik word uitgenodigd niet groot. Volgens mij is er extreem veel concurrentie.”

Dat laatste bevestigt de KNVB. ,,Iedere minuut komen er tientallen nieuwe sollicitaties binnen. Helaas moeten we de meeste mensen teleurstellen. Anders hebben we straks echt zeventien miljoen bondscoaches.”

 

Deel dit artikel: