Willem-Alexander reageert op foto: ‘Schandalig dat Máxima geen afstand hield’

Koning Willem-Alexander heeft op Facebook keihard uitgehaald naar zijn echtgenote, koningin Máxima. De vorst noemt het schandalig dat ze, in tegenstelling tot hem, geen afstand tot een lokale restauranthouder bewaarde. 

Afgelopen weekend had het koninklijk stel gedineerd in een Grieks restaurant. Na het stukgooien van de borden en het afrekenen, poseerde het echtpaar nog even met de restauranteigenaar. Daar ging het mis; terwijl koning Willem-Alexander keurig anderhalve meter afstand tot de Griek houdt, staat Máxima pal naast de man.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @the_royals_of_today op

Drank

Reden voor Willem-Alexander om haar er flink van langs te geven. ,,Schandalig dat Máxima geen afstand hield. Omdat mijn vrouw in een paleis woont en geen belasting hoeft te betalen, denkt ze blijkbaar dat ze boven de wet en het RIVM staat. Op de foto zie je dat ik haar bij haar schouder vasthoud, om te voorkomen dat ze nóg dichter bij die baas met zijn dranktasje ging staan. Ze had, net als ik, gewoon op veilige afstand moeten blijven. Mogelijk komt het door de drank die royaal vloeide. Tijdens ons diner hield ze niet op met het drinken van Griekse likeur. En als ik daar wat van zei, was het enige antwoord dat ik kreeg een verbaasd en semi-verontwaardigd ‘ouzo?’, schrijft hij op Facebook.

Koningin Máxima erkent dat ze beter had moeten opletten: ,,Ik was een beetje dom.”

Deel dit artikel: