Willem Engel buiten rechtbank bekeurd wegens overtreden avondklok

Willem Engel is dinsdagavond om 21.00 uur bekeurd wegens het overtreden van de avondklok. De voorman van actiegroep Viruswaarheid verliet op dat moment de Haagse rechtbank en had geen geldige verklaring of hond bij zich.

Engel verklaarde dat hij een inschattingsfout had gemaakt. ,,Ik moest vanochtend bij de rechtbank zijn. Dat liep gigantisch uit. Een of andere non-valeur die ook in de zaal zat, een Ali Express-versie van een advocaat (Jeroen Pols, red.), viel de rechtbank steeds in de rede. Daarom duurde het allemaal zo lang.”

Willem Engel (links) probeert advocaat Jeroen Pols te volgen. Beeld: NOS

Hotel

Engel vertelde dat hij overwogen had om een hotel in de buurt te boeken. ,,Maar dat kostte me minstens 130 euro. Dan liever een bekeuring van 95 euro. Kan ik in elk geval in mijn eigen bed slapen en misschien nog een staartje FC Barcelona – Paris Saint-Germain meepikken.”

De geliefde vrijheidsstrijder moet vrijdag waarschijnlijk weer bij de rechtbank in Den Haag zijn. ,,Maar ik neem maatregelen om te voorkomen dat ik wéér bekeurd word als het onverhoopt uitloopt. Ik laat me bijstaan door een hond. Daar heb ik ook meer aan dan aan mijn advocaat.”

Deel dit artikel: