Willem II-fans klaar met Europees voetbal: ‘Wij doen niet meer mee’

Een groep van enkele honderden fans van Willem II maakte donderdagavond duidelijk dat ze het helemaal gehad hebben met Europees voetbal. Ze postten foto’s van een verliezende Tilburgse ploeg en het feest dat na de uitschakeling ontstond. De intellectuele supporters gebruikten daarbij de hashtag #wijdoennietmeermee.

,,De Europeesvoetbalkoorts heeft ons al vanaf het voorjaar in haar greep”, zegt woordvoerder Ben van den Bebber van de Tilburgse softe kern. ,,We zijn er helemaal klaar mee. Laat ons maar onze wedstrijdjes spelen en twee keer per jaar feestvieren als we NAC genekt hebben.”

Fans vieren de uitschakeling. Beeld: Twitter/Ultrassnl

Afgang

Veel eredivisieclubs keuren de houding van Willem II af. ,,Voor het Nederlandse voetbal is het belangrijk dat Nederlandse clubs ver komen in Europa. Dan helpt deze afgang van Willem II tegen een veredeld Schots campingelftal niet echt mee. Soms hebben we het idee dat we het in ons eentje moeten doen”, aldus PSV-directeur Toon Gerbrands.

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings neemt afstand van het spel van Willem II. ,,Wij, als gemeente, hebben de club alleen gefaciliteerd door het stadion beschikbaar te stellen en de lichtmasten aan te zetten. Dat de spelers zich dan zo gedragen, kan ik niet helpen.”

Respect

Weterings zal vrijdagavond laat te gast zijn in de talkshow van Eva Jinek, verklapte hij tot slot. ,,Daar zal ik zeggen dat ik superveel respect heb voor Europees voetbal.”

Deel dit artikel: