Woedende supporters wachten spelersbus PSV op na gênant gelijkspel


Enkele honderden woedende fans van PSV hebben woensdagavond, na het blamerende gelijkspel tegen Roda JC, de spelersbus van PSV opgewacht. Ze eisten tekst en uitleg van het bestuur en het vertrek van trainer Phillip Cocu.

PSV-onwaardig
Even buiten oefencomplex De Herdgang dwongen de teleurgestelde supporters de bus tot stoppen. Door luid op de ramen van de bus te slaan, maakten zij duidelijk een hartig woordje met de falende spelers te willen wisselen. Aanvoerder Jorrit Hendrix kwam als eerste naar buiten. ,,Dit dure puntenverlies tegen Roda JC is PSV-onwaardig”, sprak hij beduusd. ,,We zitten duidelijk in een moeilijke fase. Dit is een seizoen om snel te vergeten, maar we hopen dat jullie ons blijven steunen. Volgend seizoen gaat het vast beter”, besloot de ervaren captain.

Fans spreken een hartig woordje met de selectie.

Drieduizend euro schuld
De korte speech van Hendrix had niet op iedereen de gewenste uitwerking. ,,Vergeten? Zijn jullie helemaal gek geworden! Ik heb drieduizend euro schuld en ben mijn wijf kwijt. Dat komt vooral omdat ik sinds zondagavond non-stop in de kroeg ben geweest om het kampioenschap te vieren en er met de barvrouw van café De Vooruitgang vandoor ben gegaan, maar ook dat is jullie schuld. Weg met Cocu en het bestuur”, beet een ziedende fan de selectie toe.

Ook een andere aanwezige was des duivels. ,,Als PSV ben je het aan je stand verplicht om tot de laatste dag mee te doen om de prijzen. We moeten na vanavond nog twee wedstrijden en we spelen nergens meer om. We liggen uit de beker en de competitie is ook al beslist. Mij zien jullie hier volgend jaar niet meer terug. Zakkenvullers!”

Tussenkomst van Fred Rutten
De sfeer dreigde ronduit grimmig te worden toen de geplaagde trainer Phillip Cocu zijn gezicht liet zien in de deuropening van de bus. ,,Cocu out!”, klonk het – in accentloos Eindhovens – in koor. Pas nadat ex-PSV-trainer Fred Rutten, expert in busopwachtingen, via FaceTime de menigte toesprak, keerde de rust terug op De Herdgang.

Cocu nog niet ontslagen
Volgens een woordvoerder van PSV was trainer Cocu woensdagavond laat nog niet ontslagen bij PSV. Donderdag komt het bestuur samen voor spoedberaad over de benarde positie van de oefenmeester.