Wraak voor blokkeeractie boeren: steen door ruit fanstore PSV

Een nog onbekende vandaal heeft vanmiddag een baksteen door de etalageruit van de PSV Fanstore gegooid. De dader liet ook een briefje achter, waarmee hij (of zij) de PSV’ers duidelijk maakte dat het verstandiger is om niet nóg eens snelwegen te blokkeren.

Het gesneuvelde raam werd vanmiddag ontdekt door een medewerker van de Fanstore. ,,Ik wilde net de winkel openen, maar toen zag ik dat dat al voor me gedaan was. De ruit is compleet aan diggelen. Toen ik naar binnen ging om de schade op te nemen, zag ik een baksteen liggen. Die heb ik samen met alle scherven overgedragen aan de politie.”

Van de ruit is weinig over. Beeld: YouTube/Omroep Brabant

Briefje
PSV-directeur Toon Gerbrands was snel ter plekke om de schade op te nemen. ,,Op het kozijn vond ik een briefje met een nogal dreigende tekst: ‘Stomme boeren, blokkeer nog één keer de snelweg en ik sla jullie hele prijzenkast in mekaar. Ik rijd toch ook niet met mijn auto over jullie veld?‘ Duidelijk is dat de afzender PSV verantwoordelijk houdt voor het boerenprotest van vandaag, richting Den Haag. Ondanks dat wij als boeren bekend staan, is het mij niet bekend dat er personeelsleden van onze club mee hebben gedaan aan de actie. Waarschijnlijk is hier dus sprake van een misverstand.”

Volgens Gerbrands heeft PSV nog geen aangifte gedaan van vandalisme. ,,Meestal als PSV wordt benadeeld, gaat er wel een fan in een leren jack naar het politiebureau om aangifte te doen. We wachten even af of hij niet gaat. Anders kunnen we morgen alsnog aangifte doen.”

Verdachte
De Eindhovense politie zegt nog niemand te hebben aangehouden, maar wel een verdachte op het oog te hebben. Of het gaat om ex-PSV’er Erik Pieters, is niet bekend.

Deel dit artikel: