Yolanthe krijgt afscheidswedstrijd

Yolanthe Sneijder zwaait op een glamoureuze manier af als voormalig spelersvrouw van het Nederlands elftal. De ex van ex-international Wesley Sneijder krijgt een heuse afscheidswedstrijd. Op 24 maart zal Yolanthe na Nederland – Duitsland een laatste keer worden uitgezwaaid door het publiek, waaronder Sneijder.

Hoofdrol
Het voorrecht van een afscheidswedstrijd was tot op heden alleen voorbehouden aan afzwaaiende spelers. ,,Maar in het geval van Yolanthe maken we een uitzondering”, verklaart de KNVB in een statement. ,,Tijdens haar relatie met Wesley Sneijder pakte ze voortdurend een hoofdrol. Ze zat 89 keer op de tribune en klaagde nooit over haar gebrek aan speel- of zendtijd. Daarmee was ze een voorbeeldige spelersvrouw.”

Wesley en Yolanthe houden het voor gezien. Foto: Flickr.com/UK in Italy

Mogelijke terugkeer
Yolanthe zegt trots te zijn op het feit dat ze een afscheidsmoment krijgt. ,,De afscheidswedstrijd van Wesley, met als hoogtepunt het optreden van Dré Hazes, ligt nog vers in mijn geheugen en zoiets is natuurlijk prachtig. Het is een mooi gebaar van de KNVB. Zo kan het publiek afscheid van me nemen, en andersom natuurlijk. We hebben samen veel mooie momenten meegemaakt. Ik zal Oranje zeker gaan missen, maar ik sluit niet uit dat ik nog ooit terugkeer als spelersvrouw. Er staat genoeg jong talent op het punt om naar grote clubs in mooie steden te vertrekken, dus wie weet.”

De datum van Yolanthes afscheidswedstrijd is al bekend: 24 maart. Na de EK-kwalificatieduel met Duitsland loopt ze een ereronde over het veld en door de parkeergarage. ,,Daarna mag ze plaatsnemen op de tribune en wordt ze toegezongen door een bekende zanger”, verklapt de KNVB alvast. ,,Waarschijnlijk Jan Smit.”

Deel dit artikel: