Ziyech tevreden ondanks uitschakeling Marokko: ‘Had 1-0 voor Portugal gepoold’


Ondanks de uitschakeling door Portugal verliet Hakim Ziyech woensdagmiddag met een brede glimlach het veld. De Marokkaanse spelmaker had in de WK-pool van zijn werkgever Ajax de eindstand, 1-0 voor Portugal, goed voorspeld. Daardoor stijgt hij met stip naar de tweede positie.

,,Ik twijfelde best lang over wat ik moest invullen”, geeft Ziyech toe. ,,Eigenlijk wilde ik 1-1 noteren. Gelukkig is het dat niet geworden, maar voor hetzelfde geld had een of andere trefzekere Marokkaan het weer verpest. Nu ben ik mooi vijf punten ingelopen op de koploper en sta ik op de vertrouwde tweede plaats!”

Strijd nog niet gestreden
De aanvaller beseft dat de strijd nog lang niet gestreden is. ,,Het WK is pas een week onderweg. Bovendien kun je veel punten verdienen met de bonusvragen, bijvoorbeeld ‘In de hoeveelste minuut van de achtste finale maakt Ronaldo zijn eerste selfie?’ en ‘Hoe vaak raakt Sergio Ramos dit toernooi ernstig geblesseerd?’. Het klassement kan dus nog aardig op zijn kop worden gezet.”

Ondanks de eliminatie had Ziyech reden tot lachen. Beeld: NOS.nl

Teleurstellende prestatie van Erik ten Hag
Aan de Ajax-pool doen 23 mensen mee. Matthijs de Ligt voert het klassement aan, op de voet gevolgd door Ziyech. Technisch manager Marc Overmars staat knap derde, maar diskwalificatie dreigt voor hem. Hij heeft namelijk zijn inleg van 5 euro nog niet voldaan. Zijn tegenbod van 3,50 euro is door de organisatie niet geaccepteerd. Trainer Erik ten Hag speelt ook mee, maar maakt vooralsnog weinig indruk met een 21e plek in de tussenstand. Teleurstellend, vindt ook Ziyech: ,,Normaal zie je meestal dat mensen die weinig verstand hebben van voetbal, zoals de koffiejuffrouw, receptioniste of Erik ten Hag, goed scoren in pools.”

Daags na de finale van het WK maakt de organisatie van de Ajax-pool de uitslag bekend. De winnaar ontvangt een transfer naar AS Roma.