Zo gaat de landstitel tóch nog naar Ajax


Het verschil tussen PSV en Ajax is zeven punten, maar de titelstrijd is natuurlijk nog lang niet beslist. Met deze scenario’s gaat de schaal dit seizoen eindelijk weer naar Amsterdam.

Feest in Amsterdam. Foto: Wikimedia Commons/onderwijsgek

1. Ajax en PSV gaan fuseren.
Philips verhuisde zijn hoofdkantoor in het verleden al ooit naar Amsterdam, dus waarom zou het oer-Eindhovense PSV niet hetzelfde kunnen doen?

2. PSV krijgt tien punten in mindering
Bijvoorbeeld wegens fraude. Het is voor Ajax te hopen dat PSV snel Joop Munsterman benoemt als algemeen directeur, dan is zelfs degradatie van PSV naar de Jupiler League niet ondenkbaar.

3. Danny Blind wordt trainer PSV
In Eindhoven zijn ze, onder druk van Gertjan Verbeek en tal van boze columns, klaar met Phillip Cocu en zijn laffe voetbal. Danny Blind neemt het roer over.

4. Massale schorsing PSV
De KNVB beschouwt het verslaan van Feyenoord als een slaande beweging van PSV. Het gevolg is dat de voltallige selectie voor drie duels wordt geschorst en omdat de winterse transferperiode voorbij is, kan PSV drie keer niet op komen dagen. Dat kost ze negen punten.

5. Foutje van Trump
Donald Trump haalt Kim Jong-un en Luuk de Jong door elkaar en veegt niet alleen de ijverige spits, maar heel PSV per ongeluk van de kaart. Alle clubs klimmen een plekje op de ranglijst. Ajax is kampioen!