Zorgen om Daniel Ricciardo – verwarde Australische coureur denkt dat het al 2019 is


In 2018 werd het lijstje met verwarde mannen langer en langer en het lijkt erop dat Daniel Ricciardo er op de valreep aan toegevoegd kan worden. Tijdens een telefonisch interview op oudejaarsdag deed de Australische Formule 1-coureur, die momenteel in Sydney geniet van zijn vakantie, net of het al 2019 was…

Bizar
,,Het was heel vreemd”, vertelt Ziggo Sport-commentator Olav Mol. ,,Ik belde hem kort na 14.00 uur ’s middags voor een oudejaarsinterview. Hij maakte een erg verwarde, haast dronken indruk en begon me een gelukkig nieuwjaar te wensen. Bizar natuurlijk. Ik weet dat hij graag als snelste ergens is, maar dit was wel érg overdreven.”

Moeizaam interview
Mol dacht in eerste instantie dat hij in de maling genomen werd door de sympathieke Australiër – die meestal wel in is voor een geintje. ,,Maar hij bleef volhouden. Ik moet wel zeggen dat het interview wat moeizaam verliep, want er waren veel vuurwerkgeluiden, en Happy New Year van Abba, op de achtergrond; kennelijk waren de mensen in zijn omgeving ook verward. Ik maak me ernstig zorgen om hem, al had ik al langer een vermoeden dat hij niet helemaal in orde is. Anders teken je niet voor Renault. Hopelijk is hij in maart weer helemaal bij de les, als het nieuwe seizoen begint.”

Wishful thinking
De commentator vermoedt dat het rampzalig verlopen voorbije seizoen mogelijk de oorzaak is van Ricciardo’s mentale conditie en gebrek aan tijdsbesef. ,,Hij heeft dit jaar zó veel pech gehad, dat hij ongetwijfeld al maandenlang uitkijkt naar 2019. Dat hij acteert alsof het al nieuwjaarsdag is, is dus waarschijnlijk gewoon een staaltje wishful thinking.”