Action Helmond komt fitnessers tegemoet: winkel bouwt kassa’s om tot loopband

De sportscholen zijn nog steeds gesloten, maar ontheemde sporters kunnen vanaf vandaag terecht bij de Action aan het Helmondse Sobriëtasplein. De chique winkel heeft twee kassabanden omgebouwd tot loopbanden, zodat omwonenden toch aan hun portie lichaamsbeweging kunnen komen.

,,We zijn het aan onze naam verplicht om sportieve locals op de vangen”, zegt Action-filiaalhouder Harry Akkermans maandag. ,,Volgens het vooroordeel is Helmond de sportiefste stad van Nederland. Die naam moeten we met zijn allen hoog houden. Ik zie het daarom als mijn taak om te zorgen dat mensen kunnen blijven trainen. In actie in de Action, dus.”

Lopende band

Om de verfijnde winkel om te bouwen, was volgens Akkermans slechts een kleine wijziging nodig. ,,Het enige wat we hebben gedaan, is twee van de zes kassa’s sluiten. Op de lopende band kunnen sporters toch hun trainingskilometers maken. Of we die twee kassa’s niet missen? Nee hoor, de meeste vaste klanten slaan de kassa toch meestal over.”

Een sportfanaat in actie in de Action. Beeld: YouTube/Remi Gaillard

Gekleed in trainingspak

Volgens de winkelmanager zijn klanten erg enthousiast. ,,Een groot deel van de klanten was vanmorgen gekleed in trainingspak. Nu is dat niet heel bijzonder in deze wijk, maar er waren wel degelijk mensen die een half uurtje gingen rennen op de kassaband. Geen slechte score voor een maandagochtend.”

Om nóg meer mensen te bewegen om bij de Action in het centrum van Helmond te komen sporten, komt het filiaal later deze week met een actie, genaamd ‘Afrekenen met je kilo’s’. Akkermans: ,,Voor elke afgelegde kilometer krijgen klanten een euro korting op ons assortiment. Met een uurtje stevig joggen kun je dus al een winkelwagen vol Action-producten verdienen.”

Deel dit artikel: