ADO wil Ron Jans halen: ‘Alle liedjes zijn bij ons gewoon toegestaan’


Als het aan ADO Den Haag ligt, hoeft Ron Jans niet lang gebruik te maken van zijn WW-rechten. De sympathieke volksclub wil de trainer, die dinsdagmiddag vertrok bij Cincinnati FC wegens het meezingen van een liedje, graag binnenhalen.

Hypocriet
,,Wat er met Ron Jans in Cincinnati is gebeurd, is natuurlijk zo hypocriet als het maar zijn kan”, laat een communicatiemedewerker van ADO weten. ,,Maar Ron is bij ons van harte welkom en we kunnen hem verzekeren: zoiets zou bij ADO niet gebeuren. Bij ons zijn alle liedjes namelijk gewoon toegestaan. Of het nu over het zoontje van Daley Blind of de carnavalsplannen van homo’s gaat: dat maakt bij ons niet uit. Meezingen mag; vinden we gezellig!”

De naam van Ron Jans zingt rond in Den Haag. Foto: Wikimedia CC/PaulBlank

N-woord
Volgens ADO is ook het n-woord, het woord dat Jans de kop kostte in de VS, in de meeste gevallen toegestaan. ,,Het hangt wel af van het n-woord dat gebruikt wordt. Niggah mag iedereen gebruiken; wij maken geen onderscheid. Maar als met het n-woord spottend wordt verwezen naar nacompetitie, moeten we ingrijpen. Gezien onze huidige positie op de ranglijst ligt dat nogal gevoelig.”

Hamdi laat weten ook nog op zoek te zijn naar een zangcoach. ,,We zoeken iemand die onze supporters de basistechnieken van het zingen kan bijbrengen, zodat hun spreekkoren hopelijk minder vaak verkeerd verstaan worden.”