Ajax schrijft Sébastien Haller succesvol in voor Super League

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, moeten ze bij Ajax gedacht hebben. Daarom heeft de clubleiding van de godenzonen Sébastien Haller vandaag alvast ingeschreven voor de Super League – en met succes. De steraanvaller kan daardoor na de zomerstop zijn opwachting maken in het enthousiast ontvangen biljoenenbal.

Afgelopen februari ging het nog mis: toen bleek dat Ajax vergeten was om Haller in te schrijven voor de Europa League. ,,Achteraf gezien was dat geen grote ramp”, zegt technisch bestuurslid Marc Overmars donderdagmiddag. ,,We vlogen er namelijk in de kwartfinale uit tegen AS Roma. Het was pas écht vervelend geweest als hij de finale had moeten missen door administratief geblunder van ons. Zo ver is het gelukkig niet gekomen.”

Goed nieuws voor Haller: hij mag in principe meedoen aan de Super League. Beeld: YouTube/AT5

Foutloos

Toch heeft Ajax van de fout geleerd. Overmars: ,,Toen we hoorden over de oprichting van de Super League, hebben we Sébastien daar meteen voor ingeschreven. Ik heb het inschrijfformulier persoonlijk gefaxt en kan bevestigen dat het hele proces deze keer foutloos is verlopen. Na de zomerstop kan de wereld genieten van de kwaliteiten van deze buitengewone voetballer. Als hij uitblinkt op dat podium, is dat natuurlijk ook goed voor zijn marktwaarde. Al is geld voor mij nooit een drijfveer geweest, maar dat is algemeen bekend.”

Ajax heeft zich officieel nog niet gekwalificeerd voor de Super League, maar volgens Overmars is dat nog slechts een formaliteit. ,,Ik heb ons in elk geval tijdig ingeschreven voor het toernooi. Dat de Super League niet populair is bij onze fans weet ik, maar dat boeit me vrij weinig. Het publiek is al een jaar de grote afwezige bij onze thuiswedstrijden, dus dan heb je weinig recht van spreken.”

 

Deel dit artikel: