AZ en PSV solidair met Overmars: ‘Wij willen ook dat Ajax stopt’


De oproep van Ajax-bestuurder Marc Overmars om een punt achter dit seizoen te zetten, kan op goedkeuring uit Alkmaar en Eindhoven rekenen. AZ en PSV lieten donderdag weten het een uitstekend plan te vinden als Ajax dit voetbaljaar niet meer in actie komt.

,,We zijn het niet altijd met elkaar eens geweest”, reageert Toon Gerbrands van PSV, ,,maar Marc Overmars heeft hier een punt. Ik las vandaag dat Amsterdam door het coronavirus harder geraakt wordt dan de rest van Nederland. In Brabant kunnen we ons nauwelijks een voorstelling maken van de ellende die het virus veroorzaakt. In deze tijden moet je niet eens aan voetballen denken. We hebben het trouwens ook gepeild onder onze supporters; een meerderheid denkt zelfs dat het beter is dat Ajax zich voor een periode van vijf of tien jaar terugtrekt.”

De thuishaven van Ajax. Foto: Guy Percival/publicdomainpictures.net

Afstand houden

Robert Eenhoorn, directeur van AZ, is het daarmee eens. ,,Er kan niet vaak genoeg worden benadrukt dat afstand houden het belangrijkst is. De afstand tussen Ajax en AZ op de ranglijst is nihil, dus het is verstandig als één van beide clubs uit deze competitie stapt. Laat Ajax dat maar zijn.”

Ook clubs die op een iets lager niveau spelen, zijn op het moment niet met een eventuele hervatting van de competitie bezig. Zoals bestuurslid Lowie de Kat van Helmond Sport, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie: ,,Wij hebben afgelopen augustus al een dikke streep onder dit seizoen gezet.”