Bavaria ontslaat ex-voetballer Björn van der Doelen wegens werkweigering

Bavaria heeft medewerker Björn van der Doelen op staande voet ontslagen. De ex-PSV’er verscheen maandagochtend niet op zijn werk omdat hij meende recht te hebben op vrij met carnaval. De Lieshoutse bierbrouwer dacht daar anders over.

Ambassadeur
Van der Doelen (41) is nog maar een aantal weken bij Bavaria in dienst, als medewerker PR & Communicatie. ,,Björn wordt in Brabant op handen gedragen. Door hem als ambassadeur aan ons bedrijf te binden, hopen we voor voetballers interessanter te worden”, zei Bavaria-woordvoerder François Swinkels destijds over de opvallende samenwerking met de voormalig prof.

Lakse instelling
Helaas bleek al snel dat het huwelijk tussen Bavaria en Van der Doelen geen gelukkige zet was. Als voetballer stond hij bekend om zijn ijver en bescheidenheid, maar als Bavariamedewerker liet de Brabander zich van een heel andere kant zien. Een aantal weken geleden dook hij bijvoorbeeld op in een reclamefilmpje, waarin hij brutaal vrij met carnaval eiste. Als ‘Sjefke Vaeren’ bovendien, wat erop wijst dat Van der Doelen niet alleen te kampen heeft met een lakse instelling en schor stemgeluid, maar ook met een identiteitsprobleem.

In een reclamefilmpje stelde Van der Doelen ineens nogal hoge eisen. Beeld: YouTube/Bavaria

In een reclamefilmpje stelde Van der Doelen ineens nogal hoge eisen. Beeld: YouTube/Bavaria

Onaanvaardbaar
Toen Van der Doelen op carnavalsmaandag zonder afmelding niet op zijn werk kwam, was dat voor Bavaria reden om hem op staande voet te ontslaan. Swinkels: ,,Ik heb hem vanmorgen gebeld. Hij dacht dat hij op maandag en dinsdag niet hoefde te werken. Dat is volkomen onaanvaardbaar en daarom hebben we besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen.”

Van der Doelen vertelde telefonisch het ontslag te betreuren. ,,Maar ik bekijk het ook van de positieve kant: ik hoef nu in elk geval niet te werken met carnaval.”

Deel dit artikel: