Brabander gearresteerd wegens hoesten op kantoor


Op zijn werk in Amsterdam is donderdagochtend een 44-jarige man uit het Brabantse Beek en Donk aangehouden. De man hoestte op kantoor, waarna een collega 112 belde. Een speciale politie-eenheid kon de verdachte op zijn werkplek arresteren. Hij mag zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Verdacht

Volgens zijn manager gedroeg de man, een doodgewone Chief Digital Transformation Officer, zich al de hele ochtend verdacht. ,,Om te beginnen was hij al erg vroeg op zijn werk. Als reden gaf hij aan dat het door alle thuiswerkers rustig was op de A2, maar dat verhaalt rammelt. Hij reist namelijk altijd met het openbaar vervoer.”

Daarna ging het pas écht mis. ,,Nadat de man zijn pc eenmaal had opgestart, hoestte hij. Weliswaar keurig in de buitenkant van zijn elleboog, maar toch bracht hij anderen in gevaar. Zulk gedrag is ontoelaatbaar, zeker voor iemand uit Brabant.”

Tekst gaat verder onder de foto.

null

null

Overmeesteren

Een collega van de Brabander had de tegenwoordigheid van geest om naar een vergaderkamer te sluipen en daar de hulpdiensten te bellen. Niet veel later stond er een eenheid van de Dienst Speciale Interventies, gewapend met vuurwapens en hoestpastilles, voor de deur. Zij wisten de Officer te overmeesteren. Hij werd geboeid afgevoerd terwijl collega’s geboeid toekeken.

..Het is nog onduidelijk of de man terroristische motieven had”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Dat moet duidelijk worden als hij wordt voorgeleid. Dat kan alleen nog wel even op zich laten wachten. De meeste rechters werken momenteel namelijk thuis.”