Brabants kwartiertje met uur verlengd

Goed nieuws voor Brabanders die het niet zo nauw nemen met de aanvangstijdstippen van hun afspraken: het welbekende Brabants kwartiertje wordt met een uur verlengd. Vanaf volgende week is het volkomen acceptabel om vijf kwartier te laat te komen.

Dat fijne nieuws had premier Rutte dinsdagavond op de persconferentie. ,,Dit weekend gaat de zomertijd in. Het duurt altijd even voordat de biologische klok zich daaraan heeft aangepast. We vinden het daarom redelijk om het Brabants kwartiertje met een uur te verlengen. Zo geven we inwoners van Brabant iets meer ruimte om gewoon te laat te blijven komen.”

Een heuglijk moment: premier Rutte (links) maar de verruiming van het Brabants kwartiertje bekend. Beeld: Omroep Brabant

Rutte zei ook te hopen dat de verruiming van het kwartiertje een positief effect heeft op het indammen van het coronavirus. ,,Als mensen vijf kwartier later op hun afspraak komen, betekent dat ook dat mensen minder lang met elkaar in contact staan. Voorwaarde daarvan is natuurlijk wel dat mensen niet een vijf kwartier blijven plakken.”

Langer op het terras

De demissionaire premier maakte verder nog bekend dat de avondklok vanaf volgende week woensdag pas om 22.00 uur ingaat. “Behalve in Brabant; daar mag iedereen dan tot 23.15 uur op straat zijn. Goed nieuws lijkt me, want dan kunnen de mensen een uurtje langer op het terras zitten.”

Deel dit artikel: