Coronamaatregelen: Ajax mijdt drukke Kuip


Ajax zal op 19 april niet naar de Rotterdamse Kuip afreizen om de finale van de KNVB Beker te spelen. De club vindt het vanwege het coronavirus niet verantwoord om in de buurt van dik 50.000 fans te verblijven. De plek van Ajax wordt overgenomen door FC Utrecht.

Vragen om problemen
,,Het is vragen om problemen”, duidt Ajax-directeur Edwin van der Sar. ,,Gezien onze resultaten van de laatste weken is het erg waarschijnlijk dat de competitie pas nĂ¡ de bekerfinale wordt beslist. Dan zit je als club natuurlijk niet op besmette spelers te wachten. Om dezelfde reden hebben we gekozen voor een Europese uitschakeling. We kunnen ons niet veroorloven dat we in de volgende ronde van de Champions League een tegenstander uit Lombardije loten.”

Ajax ziet een volle Kuip niet zitten. Beeld: YouTube/PI ALFA

Geen enkel risico
De voormalig international benadrukt dat er het om een preventieve maatregel gaat. ,,Als je ons de laatste weken ziet voetballen zou je anders zeggen, maar onze spelers zijn momenteel gezond. We willen alleen geen enkel risico lopen. Je moet er toch niet aan denken dat we de titel in mei verspelen.”

Ajax is overigens niet de eerste club die afziet van een reis naar Rotterdam. Eerder maakten onder meer PSV, AZ en Helmond Sport al duidelijk geen interesse te hebben in een finaleplaats met alle gevaren van dien.