De 5 mogelijke opvolgers van Jaap Stam


Feyenoord zoekt met spoed naar een oplossing voor onder (veel) meer het trainersprobleem. Wie heeft de beste papieren om Jaap Stam op te volgen? We zetten het op een rijtje.

1. Danny Blind

Topfavoriet om de vacature in te vullen. Heeft een imposant cv als bekritiseerde trainer opgebouwd en kan daardoor probleemloos het stokje van Jaap Stam overnemen.

Danny Blind staat op één en dat is best zeldzaam. Foto: Wikimedia CC/Paul Blank

2. Boris Johnson

Weet hoe het is om te werken in situaties waar het een nóg grotere bende is dan de winkelvloer van het gemiddelde Kruidvat-filiaal, al is de puinhoop bij Feyenoord natuurlijk van een heel ander kaliber. Weet ook hoe het is om exit-deals te maken, wat natuurlijk een voordeel is wanneer het moment nadert dat Feyenoord afscheid moet nemen van de eredivisie.

Boris Johnson. Foto: Flickr.com/Arno Mikkor

3. Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft goede papieren om de vacature in Rotterdam in te vullen en is volgens een aantal kenners dé perfecte kandidaat. Toevallig werken deze kenners allemaal op de sportredactie van De Telegraaf.

Erik ten Hag met een prijs in De Kuip. Foto: Wikimedia CC

4. Royston Drenthe

Rotterdammer, kind van de club en bovendien gezegend met een bovengemiddelde dosis (voetbal)intelligentie. Heeft nooit gezegd dat hij na zijn actieve carrière trainer wil worden, maar heeft ook nooit ontkend. Enige horde is dat hij momenteel bij Kozakken Boys op de loonlijst staat, maar zeg nu zelf: wie laat nu niet alles uit zijn handen vallen als Feyenoord aanklopt?

Drenthe. Foto: Wikimedia CC/Gouwenaar

5. Evander Sno

Heeft geen noemenswaardige ervaring als coach, maar dat is geen vereiste om bij Feyenoord aan de bak te kunnen. Evander Sno heeft nog wél een taakstraf openstaan wegens de mishandeling van een portier in 2017. En zeg nu zelf: nu instappen bij Feyenoord is een goede invulling daarvan. Dat zal hem leren.

Evander Sno (links) bespreekt zijn laatste wapenfeiten met Jan Vennegoor of Hesselink. Foto: Wikimedia CC/Mmark