Dick Advocaat jaar langer bij Feyenoord: ‘Vooral de laatste weken gaat het heerlijk’


Dick Advocaat kan maar geen afscheid nemen van het voetbalspelletje. De coach verlengde zijn contract bij Feyenoord vanmiddag met één jaar. De positieve flow waarin de club de laatste weken verkeert was een doorslaggevende factor.

De wind mee
,,Natuurlijk heb ik weleens momenten gehad waarop ik dacht: waaraan ben ik nu begonnen? Maar ik moet zeggen dat het de laatste tijd, zeg maar sinds half maart, voorspoedig verloopt. Geen misverstanden meer binnen het bestuur, geen gezeur meer over het nieuwe stadion, geen fans meer die zich misdragen, maar ook geen trainingen, wedstrijden, VAR-gestuntel en Gözübüyük: we hebben de wind mee. Dat alles heeft mij doen besluiten om bij te tekenen.”

De Haagse oefenmeester is inmiddels 72 jaar, maar voelt zich nog kwiek als een jonge labrador. ,,Ik voel me de laatste maand enorm fit. Mijn vrouw zei gisteravond aan tafel nog dat ik sinds een week of zes relaxter ben en minder klaag. Zoals het nu gaat, houd ik het nog wel een tijdje vol.”

Dick Advocaat langs de lijn. Foto: Flickr/Ronnie MacDonald

Clausule
Advocaat heeft wel een ontspanningsclausule in zijn contract laten opnemen: ,,Mocht de komende tijd besloten worden dat we na de zomerstop weer gaan voetballen, dan stop ik alsnog na dit seizoen.”