Donny van de Beek kan morgen spelen ondanks ramadan: ‘Ik drink na afloop wel wat’

Eergisteren is de ramadan begonnen. Een moeilijke periode voor veel topsporters; hoe zorg je ervoor dat dan genoeg energie in je lijf hebt om een topprestatie te leveren? Toch denkt Donny van de Beek morgenavond fit genoeg te zijn om te starten tegen Tottenham Hotspur.

Niet ideaal
,,Het is natuurlijk niet ideaal, die ramadan”, zegt de 22-jarige halfspeler dinsdag. ,,Maar ik bekijk het liever van de zonnige kant. Wij verdedigen een 1-0 voorsprong én spelen in eigen huis. Voor de spelers van Tottenham Hotspur is deze situatie veel moeilijker. Ik denk niet dat een Harry Kane op dit moment heel erg fit is!”

Futloos
Twee dagen na de start van de vastenmaand zegt Van de Beek nog weinig lichamelijke klachten te hebben. ,,Ik heb me weleens slechter gevoeld dan nu. Gistermorgen voelde ik me wat futloos, maar dat kwam vooral omdat we de bekerwinst nogal uitbundig gevierd hebben. Het zit ook tussen de oren, denk ik. Je moet niet te veel denken aan de honger, maar gewoon met de wedstrijd bezig zijn. Dan maak je het jezelf een stuk eenvoudiger, wollah.”

Donny van de Beek, één van de smaakmakers van dit Ajax. Foto: Wikimedia CC/Femke Kruize

Bier
Ajax – of Tottenham, afhankelijk van de tossuitslag – trapt morgenavond om 21.00 uur af en de zon gaat om 21.14 uur onder. Teamgenoot Noussair Mazraoui kondigde al aan om 21.15 uur wat te gaan drinken, maar Van de Beek is dat niet van plan. ,,Ik drink rond 23.00 uur wel wat. Liefst bier, als het resultaat daar tenminste aanleiding toe geeft.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: