Dries Roelvink blij met inperking groepsgrootte naar 30 personen: ‘Eindelijk uitverkocht concert’

Niet iedereen is rouwig om de nieuwe coronamaatregelen zoals ze maandagavond werden aangekondigd door premier Rutte. Dries Roelvink, bijvoorbeeld, is maar wát blij dat er in openbare ruimtes nog maar dertig personen aanwezig mogen zijn. Daardoor is er voor het eerst in de geschiedenis een optreden van de zonnebankgebronsde zanger uitverkocht

Roelvink treedt komende vrijdag op in Café Eddy Bar in Amsterdam. Bij dat optreden mochten oorspronkelijk vijftig personen aanwezig zijn. Tot vanmiddag was precies de helft van dat aantal verkocht, voornamelijk aan familieleden, kennissen, buren en relaties van de volkszanger. ,,Niet slecht, een bezettingsgraad van vijftig procent”, becijferde de chansonnier.

Dries Roelvink op een weinig relevante foto uit 2011, maar dit is een eigen foto en met het oog op copyrightschendingen is dat wel zo veilig.

Uitverkocht

Maar het werd nog veel mooier voor de tekstdichter. Maandag werd de groepsgrootte voor overdekte evenementen teruggebracht van vijftig naar dertig personen. Roelvink: ,,Mijn management belde me meteen op om te melden dat mijn optreden op vijf kaarten na uitverkocht was. En alsof dat niet mooi genoeg was, heeft mijn zoon Dave die allemaal opgekocht. De enige voorwaarde die hij stelde, was dat er een opblaasbaar bubbelbad in het café zou komen. Dat is natuurlijk geen probleem. Eindelijk is een concert van mij uitverkocht, het is een droom die uitkomt!”

Dries Roelvink zegt uit te kijken naar zijn eerste uitverkochte show in zijn nog jonge loopbaan. ,,Ik vind het jammer dat er maar dertig mensen bij kunnen zijn, maar ik nodig iedereen uit voor de afterparty op het nabijgelegen Museumplein. Als er veel mensen komen, blijven de nieuwe maatregelen nog wel een tijdje van kracht en kan ik de komende tijd nóg meer uitverkochte concerten op mijn cv zetten.”

Deel dit artikel: