Duizenden bedevaartgangers bezoeken Maracanã na miraculeuze reïncarnatie Antony

De benefietwedstrijd voor Antony was al bijna gepland, maar de de Braziliaanse Ajax-voetballer maakt het naar omstandigheden goed. Sterker nog: minder dan een week na de aanslag op zijn leven kon de de buitenspeler debuteren in het nationale team van de Brazilianen. Het inspireerde tienduizenden bedevaartgangers om de plaats te bezoeken waar het Wonder van Rio de Janeiro zich voltrok: het Maracanã-stadion.

In de blessuretijd van Ajax-Feyenoord stortte Antony ter aarde. Even leek het mee te vallen, maar toen ploeggenoot Tadić zich ontfermde over het slachtoffer, was de ernst duidelijk. “Dusan houdt niet van toneelspel. Toen hij Antony in de stabiele zijligging legde, wist ik wel dat het serieus was”, aldus Ajax-coach Erik ten Hag.

Ajacied Dušan Tadić herinnert Antony eraan dat hij zijn been heeft gebroken. Beeld: Ajax

Gipsvlucht

Na de wedstrijd vloog Antony met de gipsvlucht naar thuisland Brazilië, om de rest van zijn dagen te slijten in de voetballers-ww. Dat was gelukkig niet nodig: donderdagavond bleek hij zowaar hersteld van zijn kwetsuur en maakte hij in Maracanã zijn debuut in het Braziliaanse team. De medische wereld was het erover eens: dit is een medisch wonder. Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos was zó ontdaan door de reïncarnatie van Antony, dat hij zijn monoloog over een Mexicaans restaurant in een buitenwijk van Rio onderbrak.

Sindsdien is het rondom en in Maracanã een komen en gaan van bedevaartgangers, op zoek naar genezing en verlichting. “Sinds Antony’s debuut hebben zich al vele tienduizenden pelgrims zich gemeld bij het stadion waar Antony is herrezen”, meldt een woordvoerder van het Braziliaans Bureau voor Toerisme. “Ze scanderen de naam van Antony en willen op de foto met de arts van het nationale team.”

Pelgrims zoeken genezing. Beeld: Pixabay/Konevi

Dankbaar

Antony reageert dankbaar op zijn plotselinge herstel. “Ik had niet verwacht dat ik dit nog na kon vertellen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik moet Dusan Tadić hiervoor bedanken. Als hij niet had ingegrepen, had ik waarschijnlijk gewoon doorgelopen met een driedubbele beenbreuk. Dat is natuurlijk niet goed voor het herstel. Maar ik wil ook de fans van Ajax bedanken voor hun support. Dat hield me op de been.”

Deel dit artikel: