Duizenden Nederlanders ontvangen frauduleus slechtnieuwsberichtje van ‘Frank de Boer’

Vele duizenden Nederlanders met een Android-telefoon hebben woensdagmiddag een sms’je gehad van iemand die zich voordoet als bondscoach Frank de Boer. Daarin wordt vervelend nieuws medegedeeld: de ontvanger maakt geen deel uit van de definitieve Oranjeselectie. Opmerkelijk: ook enkele voetballers die tegen de EK-selectie aan schuren, zoals Anwar El Ghazi, ontvingen het bericht.

‘Beste speler, helaas selecteer ik je niet voor het EK voetbal. Misschien tot een volgende keer. Het beste, Frank de Boer.’ Zo luidt het berichtje dat vanmiddag op de smartphone van duizenden Nederlanders verscheen. Daarbij staat ook een link naar een schimmige website. Als die wordt aangeklikt, wordt er een Androidvirus op de telefoon van de link-aantikker geïnstalleerd. Ontvangers, met uitzondering van Lil’ Kleine, wordt dan ook geadviseerd om niet op de link te tikken en het bericht te verwijderen.

Anwar El Ghazi ontving een frauduleus berichtje van een nepbondscoach. Beeld: Twitter.com/ziyech123

Fake

Ook Aston Villa-voetballer Anwar El Ghazi ontving het berichtje, en wel op het moment dat hij gefilmd werd door een tv-ploeg. De aanvaller las het berichtje met een grote glimlach voor aan presentator Frank Evenblij. ,,Dit is zo fake als het maar zijn kan natuurlijk”, reageerde hij. ,,Net of de bondscoach zo onfatsoenlijk zou zijn om afvallers een berichtje te sturen, in plaats van ze even persoonlijk te bellen. Maar het is wel een kwalijke zaak. Er zijn vast ook mensen die geloven dat het echt is en de link openen, zoals Donny van de Beek of zo.”

Overigens wachtte El Ghazi woensdagavond nog steeds op bericht van de échte Frank de Boer. ,,Ik heb nog niks van hem gehoord, dus ik neem aan dat ik mee mag naar het EK. Anders had hij me wel gebeld.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: