Eigenaar Café De Sport heropent deuren: ‘Heb geen actieve herinnering aan maatregelen’

Bij Café De Sport in de Helmondse wijk Stiphout hangt het publiek vrijdagavond met de benen buiten. De muziek staat hard en de tapkraan staat continu open. De eigenaresse van het etablissement besloot om haar zaak te openen, omdat ze zich niet herinnert dat dat niet mag.

,,Sommige klanten vroegen me hoe het met de maatregelen zit”, zegt kastelein Ingrid Verbakel tijdens spoelen van lege glazen. ,,Dat is simpel: ik heb daar geen actieve herinnering aan. Via-via hoorde ik ik wel alle horeca gesloten zou moeten zijn, maar uit respect voor de privacy van onze stamgast Mark ga ik niet zeggen hoe ik aan die informatie kom. Daarom kan de zaak wat mij betreft gewoon open.”

De tapster is van plan de hele week open te blijven. ,,Behalve dinsdagmiddag, want dan werk ik ergens anders. Ik heb namelijk ook nog een functie elders. Waar precies herinner ik me niet meer, maar dat schiet me hopelijk vóór dinsdagmiddag nog te te binnen.”

Cafébezoekers drinken alsof ze nooit anders hebben gedaan. Dat is vermoedelijk ook zo.

Bezoekers tevreden

Cafébezoeker Ted is zeer tevreden dat zijn favoriete café weer open is. ,,Het is gezellig als vanouds en het bier smaakt me buitengewoon goed. Zó goed, dat ik niet verwacht dat ik morgenochtend nog actieve herinneringen heb aan deze avond.”

Deel dit artikel: