Elfjarige geluksvogel kan in 2040 met eigen kinderen naar Efteling


Kevin uit Eindhoven heeft de komende twintig jaar iets leuks om naar uit te kijken. De elfjarige knul slaagde erin om vier toegangstickets voor de Efteling aan te schaffen. In 2040 is hij aan de beurt.

,,Ik hoor de laatste dagen steeds dat het zo druk is bij de Efteling. En dat er een wachtlijst van ruim twintig jaar is. Dan ben ik begin dertig. Als het allemaal een beetje meezit, heb ik dan een leuke baan in de zorg of supermarkt, een mooie vriendin van eind twintig en twee jonge kinderen. Het lijkt me leuk om ze dan een keer mee te nemen naar de Efteling. Ik trakteer.”

Kevin kan over twintig jaar voet zetten in de Efteling. Foto’s: Wikimedia CC

Vrije dag

Vrijdag 15 juni is de grote dag. ,,Ik hoop dat de zon dan schijnt”, zegt Kevin. ,,En dat ik dan verlof kan krijgen. Dat moet ik nog regelen. Het is wel iets wat ik meteen ter sprake wil brengen als ik rond 2032 mijn eerste sollicitatiegesprek heb: 15 juni 2040 ben ik er niet. Als dat een probleem is, hebben ze pech.”

Hoe de dag eruitziet, staat voor de jonge Eindhovenaar al in grote lijnen vast. ,,Rond 10.00 uur hopen we binnen te zijn. Als eerste willen we naar de rij bij de Max & Moritz; dat is toch een stukje jeugdsentiment voor me. Net als de Symbolica, die andere prachtige attractie die me herinnert aan mijn jeugdjaren. Als er daarna nog tijd over is, kunnen we misschien nog even naar het Sprookjesbos. Tenminste, als dat tegen die tijd nog niet is volgebouwd met kantoorpanden en distributiecentra. Daarna nog een ijsje en dan is het wel bedtijd.”

Happy few

Hoewel het nog even duurt, zegt Kevin enorm uit te kijken naar 2040. ,,Een bezoek aan de Efteling is niet voor iedereen weggelegd, dus ik besef dat ik tot de happy few behoor. Ik kan niet wachten tot het zover is. Een jongensdroom gaat in vervulling!”