Excelsior ontslaat trainer Dijkhuizen na nederlaag tegen Ajax: ‘Onacceptabel’

De dagen van Marinus Dijkhuizen als trainer van Excelsior zijn geteld. Kort na de afgang tegen Ajax (1-4) maakte het bestuur van de Rotterdamse club bekend dat de maat vol is.

Al vroeg in de wedstrijd ging het voor de thuisploeg mis tegen het nietige Ajax. Na een kwartier spelen opende Dušan Tadić verrassend de voorsprong. Excelsior stelde nog vóór rust orde op zaken (1-1) maar kon niet voorkomen dat Ajax verrassend won.

Zwarte dag

Terwijl iedereen aan Ajax-zijde smulde van het onvoorziene succes, sprak het bestuur van Excelsior van een zwarte dag. Voorzitter Bob de Lange: ,,Je kunt best een keer een collectieve offday hebben, maar verliezen tegen Ajax is absoluut onacceptabel. We hebben Marinus (Dijkhuizen, red.) apart genomen en verteld dat onze wegen scheiden. Hoe vervelend ook, want het is echt een fijne vent.”

Nieuwe club

Oefenmeester Dijkhuizen was schuldbewust. “Voor een nederlaag tegen Ajax gelden geen excuses en ik neem mijn verantwoordelijkheid. Of het hard aankomt? Nou ja, ik ben trainer van NAC geweest, dus ontslag is niet nieuw voor me. Ik hoop dat ik binnenkort een nieuwe club vind waarbij ik in de luwte het plezier in het spelletje kan hervinden. Dat mag best een bescheiden club zijn. Ajax of zo.”

Marinus Dijkhuizen staat de pers te woord. Beeld: YouTube/Rijnmond

Respectloos

Ajax-directeur Edwin van der Sar was in de zevende hemel na de stunt. Toch voelde de empathische bestuurder mee met Dijkhuizen. ,,Zoiets is vast vervelend. Het getuigt eigenlijk niet van veel respect om een trainer net na een teleurstellend resultaat te ontslaan. Zoiets zou bij onze warme club gelukkig nooit gebeuren.”

Deel dit artikel: