Fans Feyenoord en PSV starten crowdfunding om Mislintat te behouden voor Ajax

Ajax krijgt steun uit onverwachte hoek. Fans van Feyenoord en PSV zijn namelijk een crowdfundingsactie gestart om de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij Ajax aan het werk te houden.

,,Misschien zijn er wat kleine verschillen tussen Ajax en Feyenoord, maar voetbal is het feest van de verbroedering”, meldt een woordvoerder van De Feijenoorder. ,,Onderaan de streep, waar Ajax trouwens steeds dichterbij komt, geldt dat we elkaar een beetje moeten helpen. Mislintat deed goed werk voor de club, vooral voor de onze. Tegelijkertijd snappen we dat zijn salaris een flinke kostenpost is voor Ajax. We vinden het een mooi gebaar om geld in te zamelen, zodat zijn loon de komende tien jaar niet op de begroting van Ajax drukt.”

Half miljoen euro

Het initiatief van de Rotterdamse supportersvereniging wordt massaal omarmd. De crowdfundingspagina ging maandagochtend live en binnen enkele uren was er al een half miljoen euro ingezameld.

Sven Mislintat, de bijna overal geprezen technisch directeur. Foto: Jeollo von VfB-exklusiv.de, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Steun uit Eindhoven

Ook in Eindhoven steunen supporters de geplaagde Amsterdamse club. Rob van den Bogaard, voorzitter van de PSV-supportersvereniging: ,,Ik weet dat veel mensen denken dat Sven Mislintat een typetje is van Berry van Aerle of Theo Maassen. Dat complotdenkers het idee hebben dat wij van binnenuit Ajax proberen te saboteren. Nou, niets is minder waar. We hebben Sven leren kennen als een uiterst succesvolle technisch directeur. We vinden dat hij zijn werk bij Ajax af mag, nee móét maken!”

Net als Feyenoord is ook de PSV-fanclub een inzamelingsactie gestart. Van den Bogaard: ,,We overwogen heel even om op de tribune met de pet rond te gaan, maar muntjes gooien ligt binnen onze club nog een beetje gevoelig.” Ook de doneerpagina van PSV doet het goed: binnen enkele uren stond de teller al op ruim drie ton.

Geforceerde hoofdingang

Ajax heeft nog niet gereageerd op de sympathieke actie. Wel forceerden fans zondagavond de hoofdingang van de club, waarschijnlijk om de deur op een kier te houden voor de terugkeer van Mislintat.

Deel dit artikel: