Fans Helmond Sport organiseren nieuwe inzamelingsactie; opbrengst naar creatieve middenvelder

Na het succes van eerder deze week organiseert de harde kern van Helmond Sport opnieuw een crowdfundingsactie. De supporters hopen een bedrag van vijfduizend euro bij elkaar te krijgen, zodat hun favoriete club een nieuwe middenvelder kan contracteren.

Boete
De KNVB legde de Helmondse club deze week een boete van € 3.750,- op, omdat fans in het Remembrance Weekend de bevrijders van de stad eerden en daar vuurwerk voor gebruikten. ,,Dat geld gebruiken we voor een nieuwe Zonder Respect Geen Voetbal-campagne. Overigens onderzoeken we nog of de Britten die Helmond in 1944 bevrijdden wel over de benodigde vergunningen beschikten, want zij gebruikten ook behoorlijk zwaar geschut in de buurt van het stadion, ook al stond dat er toen nog niet”, liet een woordvoerder van de gerespecteerde voetbalbond desgevraagd weten.

Het streefbedrag was al snel binnen. Beeld: De Weblog van Helmond

Vuurwerk
Verschillende supportersgroeperingen van Helmond Sport startten een inzamelingsactie. Met succes: amper 24 uur na het startsein was het bedrag al binnen. ,,Het ging zó vlug, dat we besloten hebben nóg een inzamelingsactie te starten. Het streefbedrag is € 5.000,-. Van dat geld kan Helmond Sport op zoek naar een creatieve middenvelder die voor vuurwerk in het stadion kan zorgen. Niet letterlijk natuurlijk, want dan krijgen we weer een boete en moeten we wéér een inzamelingsactie starten.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: