Gasten kliniek in Den Dolder klagen over gebrek aan vrijheid – gemiddelde beoordeling gedaald naar 2,8 sterren

Ze hoopten op een luxe vakantie in een paradijselijke omgeving, maar de werkelijkheid was minder mooi. De mensen die te gast waren in de kliniek Fivoor in Den Dolder hebben dan ook geen goed woord over voor de soms opdringerige houding van het personeel. De recensies op sites als Tripadvisor en Booking.com liegen er niet om.

Prachtige plek
Fivoor in Den Dolder heeft een naam hoog te houden. De accommodatie wordt door velen gezien als een prachtige plek om vakantie te vieren. Een soort Preston Palace, maar dan zonder asociaal en luidruchtig volk. Maar de laatste tijd krijgt Fivoor kritiek te verwerken. De gemiddelde beoordeling op Google is in een jaar tijd gezakt van 4,2 naar 2,8 sterren.

,,Dit voorjaar had ik een verblijf geboekt in Fivoor”, schrijft vakantievierder Peter op reviewsite Tripadvisor. ,,Ik las daar goede dingen over. Het leek me heerlijk om even helemaal te ontstressen en door het personeel in de watten gelegd te worden. Maar de realiteit was toch iets anders. Ik voelde me soms zelfs beperkt in mijn doen en laten. Ik werd iedere ochtend gewekt en moest soms zelfs gesprekken voeren met medewerkers van het complex. Pas toen ik daarover had geklaagd, kreeg ik mijn vrijheid terug, maar het is wel vervelend en ik ben dan ook eerder dan gepland vertrokken.”

Vakantieparadijs Fivoor heeft het moeilijk. Beeld: Google StreetView

Heerlijke retraite
Michael had ook andere verwachtingen van de vijfsterrenaccommodatie en geeft slechts twee sterren op Booking.com. ,,Fivoor leek me dé ultieme plek voor een heerlijke retraite. Even thuiskomen bij mezelf en intussen iedere dag lekker eten, wat tennissen en relaxen in de welness. Ik heb hier gelukkig wel veel vrijheid, maar sommige medewerkers zijn nogal dwingend aanwezig. Laatst verbood de directeur me zelfs om het pand te verlaten. Ik heb hem toen meegedeeld dat ik er niet van gediend was. Toen dimde hij gelukkig.”

Rob Geus van het programma Red Mijn Vakantie schrikt niet van alle kritiek. ,,Fivoor is een prachtig complex in een groene omgeving, maar het personeel gedraagt zich niet altijd professioneel. Bepaalde medewerkers beseffen niet dat bezoekers er komen om te ontspannen en willen ontsnappen uit de hectiek van het dagelijks leven. Ik adviseer het management van Fivoor dringend om de zaken beter te regelen, anders boekt er hier niemand meer een droomvakantie. En dan is het binnenkort pas écht een gesloten kliniek.”

Deel dit artikel: