Glennis Grace begonnen aan taakstraf van 200 uur bij Jumbo

Glennis Grace is vanmorgen begonnen met de uitvoering van haar taakstraf. Die legde de rechter haar op na wangedrag in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Verdeeld over de komende maanden zal ze in totaal tweehonderd uur schitteren als onder meer kassa- en infobaliemedewerker in verschillende filialen van Jumbo.

“Wij zitten te springen om personeel”, zegt een woordvoerder van de supermarktketen. “Glennis heeft drie van onze medewerkers mishandeld, dus dan vinden we het terecht dat ze ter compensatie haar taakstraf bij ons vervult. De rechtbank was dat met ons eens.”

Stennis

Vanmorgen maakte Grace haar debuut bij het Jumbo-filiaal in Helmond. ,,Ze is begonnen aan de kassa”, meldt supermarktmanager Ralph Ghijssen. ,,En ze heeft al wat relevante ervaring. Glennis schopt aan de lopende band stennis, dus alle vertrouwen dat het een succes wordt aan de kassaband. En nog een voordeel: met Glennis in de winkel hoeven we geen beveiligers in te huren. Geen klant die eraan denkt om zich te misdragen met haar in de buurt.”

Glennis Grace op haar voorlopige werkplek. Foto: Facebook Jumbo Stiphout en TBWA\Busted, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Afkoelen

Volgens Ghijssen zal zijn nieuwe collega ook de infobalie soms bemannen. “In mijn winkel hebben we momenteel wat problemen met de omroepinstallatie. Glennis heeft geen microfoon nodig om een winkelmedewerker om te roepen; ook unplugged vult haar stem het hele pand. En als ze te driftig wordt, zetten we haar gewoon even op de diepvriesafdeling. Kan ze afkoelen.”

Jumbo Nederland meldt dat Grace zal pendelen tussen een groot aantal filialen in het hele land. “Overal zijn extra handjes welkom. Volgende week werkt ze onder meer in Schin op Geul, Middelburg, Den Helder en Makkum. Reistijd is geen onderdeel van haar taakstraftijd, dus voorlopig heeft ze geen tijd om als klant amok te maken in een van onze filialen.”

Grace (vijfde van links) maakt er een feestje van met haar nieuwe ‘collega’s’. Foto: Facebook Jumbo Stiphout en TBWA\Busted, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Enthousiast

Glennis Grace is enthousiast over haar tijdelijke, onbetaalde baan. “Eigenlijk past het kassawerk wel bij me. Ik kan me hier gewoon bezighouden met afrekeningen zonder dat ik ervoor word opgepakt. Misschien blijf ik hier wel werken.”

Deel dit artikel: