Graafschap-speler Seuntjens haalt uit naar Helmond Sport: ‘Hoop dat ze degraderen’

Helmond Sport hoeft voorlopig niet op een gezellig bezoekje van De Graafschap-boegbeeld Ralf Seuntjens te rekenen. De aanvaller heeft geen goed woord over voor de manier waarop de ploeg uit Helmond gisteravond het promotiefeestje van de Superboeren verstierde. Hij hoopt dan ook dat ze degraderen naar de derde klasse.

,,Het is bezopen”, zo opent de 43-jarige routinier zijn tirade in een video op het clubkanaal van De Graafschap. ,,Helmond Sport speelt nergens meer om en toch bleven ze maar rennen. Niet omdat ze zelf wilden winnen, maar om ons te dwarsbomen. Nou, ik hoop dat ze zó moe zijn, dat ze de rest van de week geen energie meer hebben om met een blik bier in de voortuin te zitten.”

Stel amateurs

Na het laatste fluitsignaal vielen de Brabantse bezoekers elkaar dolblij in de armen. Seuntjens snapt dat niet. ,,Je had ze moeten zien, dat stel amateurs. Ze deden net alsof ze een minuut gratis winkelen bij de Edah hadden gewonnen. In werkelijkheid hadden ze met 0-0 gelijkgespeeld op een kletsnatte akker in Doetinchem. Maar ik was hier vooraf al bang voor. Het is niet de eerste keer dat er door een gelijkspel een feestje in het water valt op De Vijverberg.”

Ralf Seuntjes zit bij de pakken neer. Beeld: YouTube/Alles op Swart en /Degraafschapvideo en MS Paint

Laffe inzet

Waarom Helmond Sport zijn sportieve plicht vervulde, begrijpt Seuntjes niet helemaal. ,,Ik heb gelezen dat De Vender (de zanger van het iconische clublied, red) in Helmond geliefd is, maar wist niet dat dat ook voor De Venter gold. Ik weet wel dat ze zijn omgekocht door Go Ahead Eagles. Bij minimaal een gelijkspel mogen ze hun auto gratis laten wassen in Deventer, zo was ze beloofd. Maar na die hoosbui van gisteravond hoeven de meeste auto’s voorlopig niet gewassen te worden. Hoe dan ook: ik hoop heerlijk dat Helmond Sport degradeert naar de derde klasse. Kunnen ze volgend jaar naar met de fiets naar Brandevoort en ASV’33, in plaats van onze avond te verpesten met hun laffe inzet.”

Seuntjes eindigde zijn videoboodschap met een positieve noot. ,,Ik ben nu teleurgesteld, maar ik hoop morgen op goed nieuws. Dan maakt bondscoach Frank de Boer namelijk zijn voorselectie voor het EK bekend. Het moet raar lopen wil ik er niet bij zitten.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: